Birçok web sitesi sahibi, günlük ziyaretçi sayısının ve görüntülenme sayısının düşük olmasından şikâyet eder. Web site trafiği arttırma konusunda ne yapacağını bilemez. Bu konuyla ilgili internette araştırma yaptığında da gerçekten web sitesinin trafiğini arttıracak, faydalı ve işe yarayan yöntemler bulamaz. Eğer web sitenizin trafiğini arttırmak istiyorsanız ve bu konu hakkında birçok makale okuduktan sonra bu yazıya denk geldiyseniz bilin ki çok şanslısınız! Çünkü okuduğunuz tüm işe yaramayan o makalelerden sonra burada aradığınızı bulacaksınız. Web site trafiği arttırma konusunda gerçekçi tavsiyeleri bu yazıda bulacaksınız!

Web site trafiği arttırma tavsiyeleri 2021

Tavsiyelere geçmeden önce çok önemli bir uyarıda bulunmak istiyorum. Burada bahsedilen yöntemler sayesinde web sitenizin trafiğini gerçekten kayda değer bir şekilde arttırabilirsiniz. Ancak bu trafik artışı konusunda aceleci davranmamanız gerekmektedir. Çünkü sitenize giriş yapan ziyaretçi sayısı ve artan görüntülenme sayısı bir anda gerçekleşmeyecektir. Bu artış, periyodik olarak seyredecek ve siteniz günden güne doğal yöntemlerle gelişecektir.

Hiç bir web sitesinin trafiği bir anda artış yaşamaz. Çeşitli hileli yöntemlerle web sitenizin trafiğini çok ama çok kısa bir sürede muazzam oranlarda arttırabilirsiniz. Evet böyle bir şey mümkün. Ancak bu, siteniz için kısa süren bir rüya gibi olacaktır. Muazzam artışın ardından Google bu durumu fark edecek ve hile yaptığınız anlayacaktır. Sonrasında da sitenizi cezalandıracak ve bir daha web siteniz kolay kolay gün yüzü görmeyecektir.

Uzun lafın kısası web sitenizin trafiğini ve görüntülenme sayısını arttırmak istiyorsanız bunu doğal yollarla yapmalısınız. Burada bahsedilen tavsiyelerin öğrenilmesi ve uygulanması uzun vadeli bir süreçtir. Ancak bahsedilen tüm bu tavsiyeleri harfi harfine uyguladığınızda gerçekten de sitenizde gözle görülür bir trafik artışı sağlayacaksınız.

Bu sayfaya da bir göz atabilirsiniz: Web Siteniz İçin En İyi Ziyaretçi Sayısı Arttırma Yöntemleri

Web sitenize gerçek anlamda yüksek kaliteye sahip bolca içerik girin

Web site trafik arttırma konusunda verilen tavsiyelerde bu veya buna benzer birçok başlık görmüş ve okumuşsunuzdur. Ancak sizlere içerik yazma konusunda detaylı bilgi vermeyen tüm o okuduğunuz makaleleri unutun! Web sitenizde içerik yayımlarken aşağıdaki tavsiyelerden mutlaka faydalanın. Yeni içeriklerinizi SEO uyumlu hale getirin. Aynı zamanda eski içeriklerinizi de yeniden gözden geçirin.

SEO uyumlu makale yazmayı öğrenin

Web sitenize girdiğiniz içeriklerde konu anlatımı ne kadar iyi olursa olsun eğer yazınız SEO uyumlu olmazsa Google ve diğer arama motorlarından organik trafik çekemez. Bu yüzden yayımlanan içerikler trafiğinizi arttıramaz. Sitenize bolca içerik girmeden önce SEO uyumlu makale yazmayı öğrenin. Eğer WordPress platformunu kullanıyorsanız Yoast SEO veya benzeri olan bir eklentiyi yükleyin. Anahtar kelimenin, odak anahtar kelimenin ne olduğunu öğrenin. Sonrasında bu eklentiyi kullanarak belirli bir konu hakkında, belirli bir odak anahtar kelime çevresinde makale yazmayı deneyin. Neleri eksik yaptığınızı eklenti sizlere söyleyecektir.

Tabi bu eklentiyi kullanmadan önce odak anahtar kelimenin, anahtar kelimenin ve semantik kelimenin ne olduğunu öğrenmelisiniz. Eğer WordPress platformuna sahip değilseniz endişelenmeyin. BTK Akademi, Youtube gibi platformlardan SEO uyumlu makale yazmayı öğrenebilirsiniz.

Anahtar kelime analiz araçlarını öğrenin

SEO uyumlu makale yazmak için öncelikle içeriğinizde hangi anahtar kelimeleri ve semantik kelimeleri kullanmanız gerektiğini öğrenmelisiniz. Bu yüzden Semrush, Ahrefs gibi araçları kullanmayı öğrenmelisiniz. Google Adwords kelime analiz aracını kullanmayı bilmelisiniz. Bunların dışında ücretsiz anahtar kelime analiz araçlarının nasıl kullandığını bilmeniz gerekmektedir.

Anahtar Kelime Analiz Araçları

Tüm bunları öğrendikten sonra bir içerik taslağı oluşturabilir ve bu taslakta hangi başlıkları, alt başlıkları, paragrafları ve tüm bunların içerisinde anahtar kelimelerin nasıl kullanılacağını iyi bir şekilde öğrenin. Sonrasında içerik yazmak için bir taslak oluşturun.

Başkalarının SEO uyumlu makale yazma taktiğine göz atın

Bazı taktikler keşfedilmeye açıktır. Örneğin benim keşfettiğim ve adını “listeleme” yöntemi koyduğum yazı yazma şekli sayesinde Google’da üst sıralarda rahatlıkla yer alabiliyorum. Bu yöntemi ” En korkunç XX film”, “En iyi XX markaları”, “En sevilen XX türleri” gibi listeleme ve kıyaslama içeriklerinde kullanıyorum. Bu tür içeriklerde bir adet giriş paragrafı oluyor. Burada odak anahtar kelimeyi ve semantik kelimeleri kullandıktan sonra H3 ile alt başlık yazıyor ve “en iyi” olanları bu alt başlıklar ve başlıklara ait olan paragraflarla yazıyorum. Bu tür içerikleri her zaman 1000-1500 kelimenin üzerinde tutuyorum. Böylece Google arama motorunda iyi sonuçlar elde edebiliyorum.

Benzer şekilde blog içeriklerinde de giriş paragrafında odak anahtar kelimeyi bulunduruyorum. Sonrasında bir H2 başlığı yazıp bu başlıkta da odak anahtar kelimeyi mutlaka bulunduruyorum. Sonrasında bu başlığın paragrafını yazıyor ve burada bolca semantik kelimeyi cümle içerisinde kullanıyorum. Ardından içeriğin kalan kısmını düzenli bir şekilde yazıyorum. Böylece arama motorlarında web sitem istediğim sıralamayı elde edebiliyor. Bu tarz taktikler, web site trafiği arttırma konusunda büyük önem taşıyor.

Sosyal medya hesaplarını akıllıcı kullanın

Web sitenizin hedef kitlesi en çok hangi sosyal medya platformunu kullanıyor? Bunu hiç düşündünüz mü? Trafiğini arttırmak istediğiniz web sitesinin kategorisi bir haber sitesi mi? Sevdiğiniz bir alanda paylaşımlar yaptığınız bir blog sitesi mi? Mesela teknoloji, yazılım, donanım konuları hakkında içerikler paylaştığınız bir site mi? O zaman sosyal medyayı bu içeriklere göre kullanmalısınız. Yani içeriklerinizin çok dikkat çekici başlıkla bağlantısını paylaşmalısınız. Peki ya bu tarz siteler en çok hangi sosyal medya platformlarında başarılı olur? Tabi ki Twitter, Facebook mecralarında. Çünkü Twitter ve Facebook, bir bağlantı paylaşmak için en doğru platformdur.

Blog, haber veya benzeri içerikler paylaşan bir site değil de çeşitli ürünleri sattığınız yada video içerikleri ön plana çıkardığınız bir e-ticaret yada kişisel bir siteniz mi var? O zaman ürün satışı yapmak için İnstagram platformunu aktif olarak kullanmak sizin siteniz için en doğrusu olacaktır. Makyaj, oyun, nasıl yapılır gibi video içerikler üreten bir siteye sahipseniz tabi ki sizin siteniz için en uygun platform youtube olacaktır.

Yani web siteniz için tüm sosyal medya mecralarını kullanın. Ancak hangisine özen göstermeniz gerektiğini iyi bilin. Çünkü tüm sosyal medya hesaplarını tek başına veya birkaç kişiyle yönetmek bir hayli zor ve verimsiz olabilir. Bu yüzden akıllıca davranarak sosyal medya hesaplarınızdan daha fazla verim elde edin.

Tanıtım yazıları için bütçe ayırın

Bir web sitesinin sizin sitenize bağlantı vererek referans olmasına backlink denir. Web site trafiği arttırma konusunda backlink çok ama çok önemli bir konudur. Tabi aynı zamanda çok dikkat edilmesi gereken ve kesinlikle doğal ve agresif yöntemlerle elde edilmemesi gereken bir konudur. İnternette tanıtım yazısı yayımlayabileceğiniz birçok site vardır. Bu siteler arasında Moz, Alexa değeri sizinkinden yüksek olan, arama motorlarında iyi hacmi olan, trafiği sizin sitenize göre iyi olan ve aynı zamanda sizin sitenizle benzer kategoriye sahip olan başka bir siteye ücreti karşılığında tanıtım yazısı yayımlatın. Tüm bunlar sitenizin başta Google olmak üzere arama motorlarında daha fazla görüntülenmesini ve organik trafiğinizin artmasını sağlar.

Ancak tanıtım yazısı yayımlayacağınız sitenin Alexa ve Moz değerleri konusunda dikkatli olun. Çünkü Alexa ve Moz istatistikleri manipüle edilmeye oldukça müsait sonuçlar sergiler.

Categories
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2023 terspective