WordPress sitelerinin ziyaretçilerle olan etkileşimi arttırmak için birçok site sahibi Google Formlar hizmetinden faydalanmaktadır. Google Formlar, son derece sade ve modern arayüzüyle site sahiplerinin isteklerine yanıt vermektedir. Ancak oldukça kısıtlı özelliklere sahiptir. Bu yüzden en iyi Google Formlar alternatifleri için farklı seçeneklere ihtiyaç duyulur.

WordPress siteniz için en iyi Google Formlar alternatifleri araştırmasını yaptık ve hepsini tek bir yazı altında topladık. Burada alternatif formların özelliklerine göz atarak sizin için en uygun olanını bulabilir ve ücretsiz bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz. Aynı zamanda bu alternatiflerden birçoğu Google Formlar’a göre çok daha iyi özelliklere sahiptir.

Neden Google Formlar alternatifine ihtiyaç duyayım ?

Google Formlar sayesinde çevrimiçi formlar oluşturabilirsiniz. Oldukça popüler bir hizmettir ve Google tarafından kullanıcılara ücretsiz bir şekilde sunulmaktadır. Kullanımı ve siteye kurulumu da son derece kolaydır. Bu formlar sayesinde kullanıcılara anketler düzenleyebilirsiniz. Anket sonuçlarını son derece derli toplu tablolar halinde görüntüleyebilirsiniz.

Google Formlar sayesinde sitenizin ziyaretçilerle etkileşimini arttırabilirsiniz. Temel kullanım için oldukça faydalıdır. Ancak işletmeler için faydalı olabilecek birçok özellikten yoksundur. Örnek vermek gerekirsek form aracı sayesinde ödeme almak istiyorsanız bunu Google Formlar ile yapamazsınız.

Google Formlar’ın en büyük dezavantajıysa herhangi bir koşullu mantık seçeneğini barındırmamasıdır. Bu yüzden kullanıcıların yanıtlarına göre form içerisindeki alanların otomatik olarak gösterileceği yada gizleneceği gibi çeşitli kullanım kolaylıklarından yoksun kalmanıza sebep olunur.

Aynı zamanda Google Formlar ile oluşturulan bir formun görünüşünde pek fazla bir değişiklik yapamazsınız. Bu konuda Google Form size çok fazla bir kişiselleştirme seçeneği sunmamaktadır. Formun varsayılan görünümüyse pekte profesyonel değildir.

Google Formlar’da kullanıcıların erişim düzeyine ve şifrelere bağlı olacak şekilde formları kilitleme ve benzeri gelişmiş özellikler bulunmamaktadır. Güvenlik özelliklerinden de yoksundur. Tüm bu sebeplerden ötürü Google Formlar’da birçok dezavantajlı durum bulunmaktadır. Bu yüzden birçok kullanıcı daha iyi özelliklere sahip olan ücretsiz Google Formlar alternatifleri için arayışa girmektedir.

WPForms

WordPress sitesi için en iyi ücretsiz form eklentisidir diyebiliriz. Yeni başlayanlar için oldukça iyi bir eklentidir. Kullanımı ve kurulumu son derece kolaydır. Sürükle bırak yöntemiyle çok kısa sürede tamda istediğiniz gibi şık ve kullanışlı bir forma sahip olabilirsiniz. Ücretsiz sürümünde kullanıcılara kısıtlı özellikler sunulmaktadır. Ücretli plana geçerek WPForms eklentisinin tüm özelliklerinden faydalanabilirsiniz. Birçok farklı şablona ve görünüme sahiptir. Bu form sayesinde bağış toplama, anket düzenleme gibi formlar oluşturabilirsiniz. Google Formlar’a göre gelişmiş özelliklere sahiptir.

WPForms eklentisini en iyi yapan şeyde, Google Formlar’a göre daha basit ve zengin özelliklere sahip olmasıdır. Tabi ücretsiz sürümde bu özelliklerin birçoğunu kullanamazsınız. Kullanmanız için eklentinin ücretli ödeme planına geçmeniz gerekmektedir.

Formidable Forms

En iyi Google Formlar alternatifleri listemizde Formidable Forms eklentisini de yerleştirdik. Bu formun çözüm odaklı olması ve gelişmiş birçok özelliğe sahip olması WordPress siteleri için popüler bir hale gelmesini sağlamıştır.

Bu eklentiyle sürükle bırak yöntemini kullanarak form oluşturabilirsiniz. Sürükle bırak özelliği sayesinde bir formun oluşturulması son derece kolay ve zahmetsiz bir hale gelmektedir. Eklentiyle oluşturulan her bir form, mobil uyumlu olmakla beraber görsel şekillendiriciyi kullanarak form üzerinde daha fazla özelleştirme seçeneğine sahip olabilirsiniz. Aynı zamanda formlarda koşullu mantık ekleme seçeneklerini kullanabilirsiniz.

Bu form, farklı şablonlar sayesinde görünüm konusunda kullanıcıya birçok seçenek sunar. Aynı zamanda çeşitli e-posta pazarlama hizmetleriyle kolayca entegre olur. Ürün formları oluşturmanıza yardımcı olabilmek için WooCommerce entegrasyonu da sunar. Bu yüzden ileri seviyedeki kullanıcılara ve geliştiricilere hitap eden bir Google Formlar alternatifidir.

Type Form

Web sitenizdeki kullanıcılar için hemen hemen her türlü formu oluşturmanıza imkan tanıyan, birçok gelişmiş özelliğe sahip olan bir form oluşturucusudur. Çevrimiçi formlar için müthiş özelliklere sahiptir.

Form oluşturmaya başlamak için öncellikle bir şablon seçiminde bulunabilirsiniz. Sonrasında dilediğiniz tarzda bir form oluşturabilirsiniz. Bu formla birlikte sınav, anket, müşteri adayı, eşantiyon ve diğer birçok farklı kategoride seçim yaparak form oluşturabilirsiniz.

Form oluşturmak için şablon seçimi yaptıktan sonra size formu oluşturma amacını ve formun niçin kullanılacağını soracaktır. Sonrasında ihtiyaçlarınıza göre değişiklik yapabileceğiniz ve öncesinden tanımlanmış olan soruları gösterecektir.

TypeForm, oluşturacağınız form yada formlara koşullu mantık eklemenize olanak sağlar. Her sorunun farklı bir düzene sahip olmasını sağlayabilir ve temayı düzenleyebilirsiniz. Aynı zamanda ek olarak formun kapanış tarihini belirtebilirsiniz. Böylece kapanış tarihinden sonra form sayfasını ziyaret edenler bilgilendirme metniyle karşılaşır. Aynı zamanda yanıt limiti belirleme özelliğine sahip olan TypeForm sayesinde çeşitli kampanya formları bile oluşturabilirsiniz.

Typeform ile aynı zamanda Google E-Tablolar, Google Analytics, Google Etiket Yöneticisi gibi araçlarla da entegre olabilmektedir.

Zoho Forms

Zoho Form, piyasadaki popüler form oluşturuculardan biridir. Google Formlar yerine rahatlıkla kullanılabilir. Farklı sektör ve iş birimleri konusunda birçok şablon ve görünüme sahip olan Zoho form  sayesinde işletmeler, inşaat şirketleri, sağlık kurumları ve e-ticaret siteleri gibi birçok farklı kategori ve konsepte sahip olan sitelerde form oluşturabilirsiniz. Neredeyse hemen hemen her kategori için ayrı bir şablona sahiptir.

Şablon seçiminden sonra Zoho Forms size bir takım seçenekler sunar. Formdaki alanları eklemek veya kaldırmak için sürükle bırak yöntemi kullanılmaktadır. Bu, formun kurulumunu ve kullanımı bir hayli kolaylaştırmaktadır. Her alan için kurallar belirlemeyi sağlayan koşullu mantığı kullanabilir ve çok sayfalı formlar oluşturabilirsiniz.

Zoho Forms’u aynı zamanda verileri koruyabilmek ve form erişimini sınırlandırabilmek için bir takım güvenlik önlemleri de sunmaktadır. Formlarda elde edilen etkileşimleri ayrıntılı rapor şeklinde sizlere sunabilmektedir.

Wufoo

Wufoo, küçük işletmeler ve büyük şirketler için popüler bir form oluşturucusudur. Aynı zamanda sürükle bırak yöntemiyle form oluşturmaya imkan tanıyan pratik ve kolay kullanılabilen bir özelliğe de sahiptir. Oldukça kolay bir kullanıma sahip olan Wufoo, birçok özelleştirme seçeneğine de sunmaktadır. Örneğin Wufoo ile bir alanı yeniden adlandırabilirsiniz. Aralıklar ekleyebilir ve alanları belirli kişilere gözükecek şekilde ayarlayabilirsiniz.

Wufoo, Google Analytics ile entegre olma özelliğine de sahiptir. Böylece oluşturulan formları dolduran kullanıcıların IP adresleri toplanabilmektedir. Captcha spam koruması sayesinde hem site sahipleri hem de ziyaretçiler için kolaylık sağlamaktadır.

Microsoft Forms

İsminden de belli olacağı gibi Microsoft şirketinin Google Formlar için alternatifidir diyebiliriz. Office 365 aboneliği olan herkes için Microsoft Forms tamamen ücretsizdir. Oluşturulan formların sonuç raporları Excel ile görüntülenmektedir.

Microsoft Forms’un kullanımı oldukça kolaydır. Aynı zamanda kullanımı Google Formlar ile benzerlik gösterir. Çoktan seçmeli soru, metin, derecelendirme, tarih, sıralama, Likert ölçeği, NPS ve benzeri birçok form alanı ekleme özelliğine sahiptir.

Her bir alan tekrardan düzenlenebilir ve formu farklı bölümlerden oluşacak şekilde ayırabilirsiniz. Microsoft Forms için WPForms ve diğerleri kadar kapsamlı olmadığını söyleyebiliriz. Aynı zamanda Microsoft Forms, müşterilerin ödemelerini kabul etmek için koşullu mantık sunma gibi bir özelliğe de sahip değildir.

JotForm

Çevrimiçi form oluşturma konusunda oldukça popüler olan Google Formlar alternatifidir. Ücretsiz planda 5 adet form oluşturabilir ve 100 gönderimi kaydedebilirsiniz. Aynı zamanda 100 MB depolama alanına sahip olabilirsiniz. Eğer daha fazla gönderim kaydetmek, depolama alanına sahip olmak ve form oluşturmak isterseniz ücretli plana geçmeniz gerekmektedir.

JotForm’da ürün sipariş formu, kayıt formu, iletişim formu, anketler, dosya yükleme formları veya üyelik formu gibi birçok çeşitte form oluşturmanıza imkan tanır. Bu yüzden Google Formlar için oldukça güçlü bir alternatiftir.

Form şablonundaki her alan düzenlenebilir ve tıpkı diğer form oluşturucularında var olduğu gibi özelleştirme seçeneklerine sahip olabilirsiniz. Sürükle bırak yöntemi sayesinde oldukça kolay kullanıma sahip olan JotForm ile kendi formunuzu çok kısa bir sürede oluşturabilirsiniz.

Hangisini tercih etmeliyim ? (Tavsiyemiz)

Google Formlar alternatifi için birçok form oluşturucunun mevcut olduğunu fark etmişsinizdir. Aynı zamanda neredeyse hepsi birbirinden farklı özelliklere ve hizmetlere sahiptir. Ek olarak ücretli ve ücretsiz planlarında bile birçok farklılık bulunmaktadır. Bu konuda sizlere piyasa içerisindeki en iyi form oluşturucusunun WPForms olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

WPForms, en güçlü Google Formlar alternatifi olan bir eklentidir. WordPress siteniz için harikalar yapmanıza imkan tanır. Ziyaretçilerinizin sitenizle ve sizinle tam etkileşim içerisinde olmasını sağlar.

Google Formlar’da bulamadığınız birçok özelliği birçok özelliğe WPForms ile sahip olabilirsiniz. Kullanımı, kurulumu ve avantajı çoktur. Önceden oluşturulmuş olan şablonlar ve aynı zamanda sürükle bırak fonksiyonu sayesinde rahatlıkla form oluşturabilir ve kısa bir sürede ihtiyaç duyduğunuz forma sahip olabilirsiniz.

WordPress siteleri için harika olan WPForms, 4 milyondan fazla sitede etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Eklenti sadece WordPress sitelerinde çalışmaktadır. Eğer WordPress dışında bir siteye sahipseniz WPForms eklentisini kullanamazsınız. Bu gibi durumlarda Typeform veya Zoho Forms gibi alternatiflere yönelmeniz gerekmektedir.

Categories
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2023 terspective